Waltons, De (1974-1984)

De WaltonsDe belevenissen van de familie Walton zijn bedacht door Earl Hamner, Jr., die zich baseerde op zijn eigen jeugdervaringen. Hij vertelt ook het verhaal als John Boy, de oudste van zeven kinderen. Samen met hun grootouders woont het gezin in de Blue Ridge Mountains van Jefferson County in Virginia, waar ze een houtzagerij hebben. De serie begint in de jaren '30, de jaren van de depressie. Behalve de problemen van alledag zijn er ook de financiële moeilijkheden, maar de Waltons steunen elkaar door dik en dun. John Boy droomt ervan schrijver te worden. Hij begint zelf een krant, The Blue Ridge Newspaper, en het lukt hem op de universiteit te komen.

Later verhuist hij naar New York en wordt tijdens de Tweede Wereld oorlogoorlogscorrespondent. Iedere aflevering eindigt hetzelfde: de familieleden gaan slapen en wensen elkaar een goede nacht, met altijd als laatste 'good night, John Boy'. In Nederland zond de TROS het eerste seizoen bijna geheel uit, vanaf aflevering 24 nam de EO de serie over en zou deze tot ver in de jaren '90 blijven uitzenden.
 
 


Laatste aanvulling: 15 september 2013

© Lorimar Television

Tags: TROS, Jaren 90, Jaren 70, EO, 1974

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Tanja
Deze serie is net als het Kleine Huis een van mijn favoriete uit die tijd.Zo een gezellige familie die allerlei avonturen beleven.Zucht... waar is die tijd gebleven.Jammer dat ze tegenwoordig niet zulke leuke series meer maken.Goodnight John Boy ;-)
marjlein
nou inderdaad, als de gezinnen nu net zo zouden zijn zou de wereld er heel anders uitzien. Prachtige serie waarvan ik er gelukkig een heleboel op video heb opgenomen.Good night John boy!

Meer televisie-sentiment

De Hulk

Hulk, De (1979-1983)

De stripverhalen over superhelden van de Amerikaanse uitgeverij Marvel zijn regelmatig bewerkt tot… Lees meer
Zo vrij als een vogel

Zo vrij als een vogel (1977)

Omschrijving Zweedse jeugdserie over Nina, Mattis en Svenne die in een oude garage een vliegmachine… Lees meer
Prikballon

Prikballon (1985)

Omschrijving Vlaams kleutermagazine met onder andere de knutselrubriek 'Handige handen' en de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven