Willeke... Er was eens (1973)

Willeke... Er was eensNa een bezoek aan De Efteling bedacht zangeres Willeke Alberti dat het leuk zou zijn om sprookjes op een musicalachtige manier om te zetten in een televisieserie. Ze ging ermee naar de AVRO, die het goed vond passen bij het vijftigjarig jubileum van de omroep. De eerste aflevering werd uitgezonden tijdens de jubileumuitzending van de AVRO, die op 15 september 1973 vanaf 's morgens 7 uur tot half een 's nachts uitzond. Schrijfster Mies Bouhuys, die al eerder de Sinterklaasmusicals Het zoekgeraakte boek (1968), De Witte Piet (1970) en Een huis in een schoen (1971) had geschreven, bewerkte vijf minder bekende sprookjes voor de serie die als werktitel Willeke in Wonderland kreeg.

Willeke... Er was eensDe vijf sprookjesverhalen 'Blauwbaard' van Charles Perrault, 'Vrouw Holle' van de gebroeders Grimm, 'De sneeuwkoningin', 'De varkenshoeder' en 'Het meisje met de zwavelstokjes' van Hans Christian Andersen beginnen telkens in het heden en gaan dan langzaam over naar de tijd waarin het sprookje zich afspeelt. Willeke Alberti heeft in iedere aflevering de hoofdrol, met telkens andere gastacteurs, waaronder enkele grote namen van het Nederlandse toneel. Het is niet duidelijk of alle afleveringen zijn uitgezonden. In de televisiegidsen uit 1973 wordt 'De sneeuwkoningin' niet genoemd, maar 'Vrouw Holle' staat twee keer aangekondigd.
 
 


Laatste aanvulling: 11 augustus 2013

© AVRO

Tags: AVRO, Jaren 70, 1973

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

José Hagedoorn
Ik ben al een hele tijd op zoek naar de film van 'het meisje met de zwavelstokjes' gespeeld door Willeke Alberti.Het heeft toentertijd heel veel indruk op mij gemaakt, ik was ong. 7 jaar toen ik de film op t.v. heb gezien. Ik zou het geweldig vinden als ik nog 's aan deze film kan komen op video of zelfs op dvd. Heeft iemand een idee?? Groetjes van José
bea
Ik vond de serie geweldig zou hem beslist kopen als die op dvd uitkwam.Groetjes van Bea van Nobelen

Meer televisie-sentiment

Buttons & Rusty

Buttons & Rusty (1989)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over het beertje Buttons en zijn beste vriend, het vosje… Lees meer
D5R

D5R (2014)

Omschrijving Vlaamse jeugdsoap over het wel en wee van vijf middelbare scholieren in Vilvoorde; de… Lees meer
Slaapkamer... wakker worden!

Slaapkamer... wakker worden! (1992)

Omschrijving Australische poppenserie over het speelgoed in een kinderkamer dat tot leven komt,… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven