Woefs en de LamaarsNa twee jaar met veel succes fabels geschreven te hebben voor de Fabeltjeskrant bedacht tekstschrijver Leen Valkenier een nieuwe poppenserie, over de bewoners van het Nijverdal. Deze bestaan uit de Woefs, een hondachtig ras, en de katachtige Lamaars. De Woefs zijn harde werkers en maken onder leiding van Grote Bons Dingen die ze opslaan op de Dingeberg omdat ze niet weten wat ze er anders mee moeten doen. Dit in tegenstelling tot de Lamaars die, zoals hun naam al verraadt, nogal lui van aard zijn. Er was ook nu weer een verteller, Woefcas, die dezelfde rol had als meneer de Uil en de kijkers in plaats van kijkbuiskinderen het kindervolkje noemde.

De Woefs en de LamaarsIedere aflevering werd door Woefcas afgesloten met "Zo, en nu maar weer fijn gaan slapen, want morgen is het weer vroeg dag, woeftrusten!". Al na enkele weken werd duidelijk dat de serie geen succes was. Kinderen lieten via ingezonden brieven weten dat ze de verhalen te moeilijk vonden en dat ze nog lang niet waren uitgekeken op de meer kleurrijke dieren uit de Fabeltjeskrant. Na ruim drie maanden werd de serie stopgezet. Oorspronkelijk zouden van de serie 250 afleveringen worden gemaakt, dat werden er uiteindelijk minder dan de helft. Sommige bewoners van het Nijverdal waren later opnieuw te zien in de Fabeltjeskrant.

De Woefs en de LamaarsLamaar Snoespoes had zich altijd al een buitenbeentje tussen de Lamaars gevoeld, helemaal nadat ze met Woef Hektor een stel was geworden. Omdat hun relatie door de honden niet werd geaccepteerd waren zij naar het Grote Dierenbos verhuisd, waar Woef Hektor voor Ed en Willem Bever ging werken. Het ondeugende Hondje Woef en de gluiperige Woefdram zouden volgen. Woefdram was door zijn achterbakse gedrag bij niemand geliefd, juffrouw Ooievaar uitgezonderd. Opvallend is dat ondanks de korte tijd dat de serie op televisie te zien was er toch veel merchandising is uitgebracht. In 1973 en 1974 werd de reeks nog wel op de Duitse televisie uitgezonden.
 
 


Publicatiedatum: 7 februari 2005
Laatste aanvulling: 7 april 2018

© Chanowski Productions B.V./De Levita Productions B.V.

1000 Resterende tekens


Susanne Foort
Frank Faber zei:
Ik kan me deze serie nog goed voor de geest halen; ik ben zelf van 1960 dus ook van de Fabeltjeskrantg eneratie (goed woord voor galgje) en het muziekje kan ik nog zo meezingen. Er is weinig te vinden op internet van deze serie. Nog zo'n kinderserie uit die tijd; Brigadier Dog (tekenfilm)
Jaaaaaa, Brigadier Dog ,.... was te gek !Zo geinig, vol met grappen.

Susanne Foort
René zei:
Goh leuk, ik kwam hier per ongeluk terecht (ikzocht eigenlijk iets anders), en zie zo maar heen heel artikel over een door vele al lang vergeten serie. De woefs en de lamaars. Ik dacht vroeger altijd dat het de lamas waren. Dat liedje kan ik me nog wel herinneren maar hoe de serie verder ging, geen idee meer. Leuk in ieder geval er weer eens iets van te horen/lezen.
Grappig !!! Mij gaat het precies zo.Liedje ken ik nog precies, maar hoe de serie ging, kan ik mij absoluut niet meer herinneren.

Bas Lohmann
Ik ben van 1965 en kan me de serie eigenlijk niet meer herinneren; wat mij nog het meest bijstaat zijn de poppetjes die je had van de figuren uit de serie. Als ik me niet vergis zaten die bij blikjes soep van Royco. Op een gegeven moment barstten we thuis in die soep... Bij het zien van sommige plaatjes komen dingen me wel bekend voor. Heel leuk dit weer eens gezien te hebben!

Keek jij hier vroeger ook naar?

Q & Q

Q & Q (1978)

Door het succes van de twee series van Q & Q kreeg de KRO veel verzoeken voor herhalingen. Dat was… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Dungeons & Dragons

Dungeons & Dragons (1987-1988)

De zes vrienden Hank, Presto, Diana, Eric, Sheila en haar broertje Bobby stappen op de kermis… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Haydaze

Haydaze (1991)

Omschrijving Australische komische jeugdserie over twee totaal verschillende gezinnen die elkaars… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven