Wordt VervolgdAls een programma met reportages over stripverhalen en interviews met striptekenaars deed Wordt Vervolgd zijn intrede op de Nederlandse televisie. Omdat de AVRO liever tekenfilms uitzond, werd aan de formule in de loop der tijd wat bijgeschaafd met meer tekenfilms, zoals Droopy en Road Runner. Maar het bekendste onderdeel waren de imitaties van tekenfilmfiguren ("Ik ben Erik, ik ben 6 jaar en ik doe Woody Woodpecker na"). De imitatiewedstrijden werden vanaf 1985 gehouden op de Wordt Vervolgd Clubdagen, als opvolger van Stuif-es-in. Een jaar eerder ontvingen Han Peekel, Wouter Stips en Kees de Bree van Het Stripschap de "Jaarprijs van Bijzondere Verdiensten".

In 1986 begon Wordt Vervolgd ook op de radio met het opleiden van jonge programmamakers en in 1988 kwam het "Wordt Vervolgd Clubblad" met strips en informatie over de Clubdagen. In 1991 maakte Han Peekel plaats voor Judith de Bruijn. De AVRO stopte twee jaar later met het programma, waarna Wordt vervolgd vervolgd werd door Kindernet.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 1 juli 2013

© Peekel-Stips Produkties/AVRO

1000 Resterende tekens


Daisy Vallejo
Ik ben op zoek naar de opnames van de aflevering die in de lievekamp in oss zijn gemaakt van 't programma wordt vervolgd. Ik geloof dat 't in 1992 was. Heb daar zelf in mee gedaan, zou ze graag vinden!!
Rene Mensing
Nu heb ik 'm,dan eindelijk,de aflevering met W.Vandersteen en Paul Geertsin Wordt Vervolgd,over Suske en Wiske ,en henzelf pratende.De3 Dvd Verzamelbox namelijk,Het beste van Wordt Vervolgd, kochtik maanden terug en daarin komt dit fragment zeer mooi,gelukkig TOCHnog in voor.Schitterend om weer terug te zien,en natuurlijk de restvan de verdere serie afleveringen natuurlijk ook.
Rene mensing
Hallo,nou weet ik dat afl. 26 van WORDT VERVOLGD met Han Peekel,30,31 Maart 1984 uitgezonden werd,op rene.mensing@home.nl gaarneU / jouw reactie voor deze op DVDvoor mij te zetten(of videoband vhseven uit te lenen).Groeten van Rene.

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Agnes Cecilia

Agnes Cecilia (1994)

Omschrijving Zweedse jeugdserie over een 15-jarig geadopteerd meisje dat met haar ouders en broer… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

New Adventures of Lucky Luke

Lucky Luke, De nieuwe avonturen van (2004)

Omschrijving Franse tekenfilmserie over cowboy Lucky Luke met nieuwe avonturen die niet op de… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

De geest uit de gieter

Geest uit de Gieter, De (1973)

Omschrijving Britse komische jeugdserie over een medewerker van een ijzerwarenzaak die ontdekt dat… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven