Wordt VervolgdAls een programma met reportages over stripverhalen en interviews met striptekenaars deed Wordt Vervolgd zijn intrede op de Nederlandse televisie. Omdat de AVRO liever tekenfilms uitzond, werd aan de formule in de loop der tijd wat bijgeschaafd met meer tekenfilms, zoals Droopy en Road Runner. Maar het bekendste onderdeel waren de imitaties van tekenfilmfiguren ("Ik ben Erik, ik ben 6 jaar en ik doe Woody Woodpecker na"). De imitatiewedstrijden werden vanaf 1985 gehouden op de Wordt Vervolgd Clubdagen, als opvolger van Stuif-es-in. Een jaar eerder ontvingen Han Peekel, Wouter Stips en Kees de Bree van Het Stripschap de "Jaarprijs van Bijzondere Verdiensten".

In 1986 begon Wordt Vervolgd ook op de radio met het opleiden van jonge programmamakers en in 1988 kwam het "Wordt Vervolgd Clubblad" met strips en informatie over de Clubdagen. In 1991 maakte Han Peekel plaats voor Judith de Bruijn. De AVRO stopte twee jaar later met het programma, waarna Wordt vervolgd vervolgd werd door Kindernet.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 1 juli 2013

© Peekel-Stips Produkties/AVRO

1000 Resterende tekens


gast
Wordt Vervolgd in 1986 op de vrijdagavond om 18.00 op Radio 2, met De Generaal van Peter de Smet als hoorspel. Destijds opgenomen op cassetteband en daarna allemaal weer gewist.
Daisy Vallejo
Ik ben op zoek naar de opnames van de aflevering die in de lievekamp in oss zijn gemaakt van 't programma wordt vervolgd. Ik geloof dat 't in 1992 was. Heb daar zelf in mee gedaan, zou ze graag vinden!!
Rene Mensing
Nu heb ik 'm,dan eindelijk,de aflevering met W.Vandersteen en Paul Geertsin Wordt Vervolgd,over Suske en Wiske ,en henzelf pratende.De3 Dvd Verzamelbox namelijk,Het beste van Wordt Vervolgd, kochtik maanden terug en daarin komt dit fragment zeer mooi,gelukkig TOCHnog in voor.Schitterend om weer terug te zien,en natuurlijk de restvan de verdere serie afleveringen natuurlijk ook.

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Guus de kangoeroe

Guus de kangoeroe (1973)

Omschrijving Finse tekenfilmserie over de avonturen van Guus de kangoeroe en zijn vriend Maurits de… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Zo vrij als een vogel

Zo vrij als een vogel (1977)

Omschrijving Zweedse jeugdserie over Nina, Mattis en Svenne die in een oude garage een vliegmachine… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Medabots

Medabots (2002)

Omschrijving Amerikaans-Japanse tekenfilmserie die zich afspeelt in de 22ste eeuw over een groepje… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven