Wordt VervolgdAls een programma met reportages over stripverhalen en interviews met striptekenaars deed Wordt Vervolgd zijn intrede op de Nederlandse televisie. Omdat de AVRO liever tekenfilms uitzond, werd aan de formule in de loop der tijd wat bijgeschaafd met meer tekenfilms, zoals Droopy en Road Runner. Maar het bekendste onderdeel waren de imitaties van tekenfilmfiguren ("Ik ben Erik, ik ben 6 jaar en ik doe Woody Woodpecker na"). De imitatiewedstrijden werden vanaf 1985 gehouden op de Wordt Vervolgd Clubdagen, als opvolger van Stuif-es-in. Een jaar eerder ontvingen Han Peekel, Wouter Stips en Kees de Bree van Het Stripschap de "Jaarprijs van Bijzondere Verdiensten".

In 1986 begon Wordt Vervolgd ook op de radio met het opleiden van jonge programmamakers en in 1988 kwam het "Wordt Vervolgd Clubblad" met strips en informatie over de Clubdagen. In 1991 maakte Han Peekel plaats voor Judith de Bruijn. De AVRO stopte twee jaar later met het programma, waarna Wordt vervolgd vervolgd werd door Kindernet.
 
 


Laatste aanvulling: 1 juli 2013

© Peekel-Stips Produkties/AVRO

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

gast
Wordt Vervolgd in 1986 op de vrijdagavond om 18.00 op Radio 2, met De Generaal van Peter de Smet als hoorspel. Destijds opgenomen op cassetteband en daarna allemaal weer gewist.
Daisy Vallejo
Ik ben op zoek naar de opnames van de aflevering die in de lievekamp in oss zijn gemaakt van 't programma wordt vervolgd. Ik geloof dat 't in 1992 was. Heb daar zelf in mee gedaan, zou ze graag vinden!!

Meer televisie-sentiment

Police Academy

Police Academy (1991)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over een groep agenten die net van de politieacademie… Lees meer
Hamm & Hoppa

Hamm & Hoppa (1985)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over twee zwervende komische muzikanten die op een motor met… Lees meer
Het Eiland van Noach

Eiland van Noach, Het (1997-1999)

De samenwerking tussen de Europese omroepen was na Beestenbos is boos zo goed bevallen dat er een… Lees meer