Wordt VervolgdAls een programma met reportages over stripverhalen en interviews met striptekenaars deed Wordt Vervolgd zijn intrede op de Nederlandse televisie. Omdat de AVRO liever tekenfilms uitzond, werd aan de formule in de loop der tijd wat bijgeschaafd met meer tekenfilms, zoals Droopy en Road Runner. Maar het bekendste onderdeel waren de imitaties van tekenfilmfiguren ("Ik ben Erik, ik ben 6 jaar en ik doe Woody Woodpecker na"). De imitatiewedstrijden werden vanaf 1985 gehouden op de Wordt Vervolgd Clubdagen, als opvolger van Stuif-es-in. Een jaar eerder ontvingen Han Peekel, Wouter Stips en Kees de Bree van Het Stripschap de "Jaarprijs van Bijzondere Verdiensten".

In 1986 begon Wordt Vervolgd ook op de radio met het opleiden van jonge programmamakers en in 1988 kwam het "Wordt Vervolgd Clubblad" met strips en informatie over de Clubdagen. In 1991 maakte Han Peekel plaats voor Judith de Bruijn. De AVRO stopte twee jaar later met het programma, waarna Wordt vervolgd vervolgd werd door Kindernet.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 1 juli 2013

© Peekel-Stips Produkties/AVRO

1000 Resterende tekens


Rene Mensing
Nu heb ik 'm,dan eindelijk,de aflevering met W.Vandersteen en Paul Geertsin Wordt Vervolgd,over Suske en Wiske ,en henzelf pratende.De3 Dvd Verzamelbox namelijk,Het beste van Wordt Vervolgd, kochtik maanden terug en daarin komt dit fragment zeer mooi,gelukkig TOCHnog in voor.Schitterend om weer terug te zien,en natuurlijk de restvan de verdere serie afleveringen natuurlijk ook.
Rene mensing
Hallo,nou weet ik dat afl. 26 van WORDT VERVOLGD met Han Peekel,30,31 Maart 1984 uitgezonden werd,op rene.mensing@home.nl gaarneU / jouw reactie voor deze op DVDvoor mij te zetten(of videoband vhseven uit te lenen).Groeten van Rene.
Rene Mensing
Wie kan mij eindelijk helpen,aan de 26ste aflevering (in 1984)van WORDTVERVOLGD, met Paul Geerts en Willy Vander-steenaan het woord striptekenaar van SUSKE en WISKE.Tegen goede vergoeding uiteraard; op DVD.Groeten van Rene Mensing, (staat in telefoo-gids ) Almelo.

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Tom Sawyer en Huckleberry Finn

Tom Sawyer en Huckleberry Finn (1981)

Omschrijving Duits-Canadese jeugdserie over twee vrienden in de jaren '40 van de negentiende eeuw;… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

DE BZT show

BZT Show, De (2006)

Omschrijving Nederlands kinderprogramma waarin wensen van kinderen worden vervuld. Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Amika

Amika (2009-2011)

Als de 15-jarige Merel de Ridder haar moeder verliest tijdens een springwedstrijd wil haar vader… Lees meer

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven