ZaaiIn Zaai spelen Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman twee hartsvriendinnetjes die elkaar dagelijks ontmoeten op een hek tussen de weilanden. Geïnspireerd door hun jeugd zijn in elke aflevering de belevenissen van de meisjes Ingrid en Irma te zien, bij wie de verveling regelmatig toeslaat. Omdat het hek langs de route van postbode Siemen staat, stopt hij regelmatig bij het hek met de kreet "Hoooi!" voor een praatje om zo de twee de nodige afleiding te bezorgen en ze te helpen met hun alledaagse probleempjes. Zo wil Irma in het poëzie-album van Ingrid schrijven, die het op haar beurt niet zo ziet zitten omdat zij bang is dat Irma het album zal verpesten.

ZaaiOok krijgen Ingrid en Irma ruzie over hoe ze het moeten aanpakken om spulletjes te verkopen op Koninginnedag. Gelukkig weet postbode Siemen altijd weer raad waardoor de twee uiteindelijk weer vrolijk door het leven gaan. Kenmerkend in Zaai is dat er veelal in dialect wordt gesproken dat geïnspireerd is op een Fries dialect op Terschelling. Het beroemde hek met het weiland erachter, staat vlakbij Zuid-Beijerland in Zuid-Holland. In 2001 won de serie de Gouden Stuiver tijdens het Gouden Televizier-ring gala. De samenwerking tussen de hoofdrolspeelsters en tekstschrijver Paul Groot werd later voortgezet in het programma Koefnoen.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 3 mei 2006
Laatste aanvulling: 30 juni 2013

© VPRO

1000 Resterende tekens


lotte
whaha zaai is echt zoooo geweldig:Dvoora l de aflevering 'puuzel'jammer dat er maar weinig afleveringen zijn!
joas
Ze hebben gelijk, want dit programma is "saai."
tv
Kan iemand van Kindertv de lijst met afleveringen op internet zetten?@tvDe afleveringen zijn toegevoegd, evenals informatie over de cd en de dvd's.

Keek jij hier vroeger ook naar?

Het Paard van Sinterklaas

Paard van Sinterklaas, Het (2007)

Wanneer Winky Wong zes jaar oud is verhuist ze met haar moeder naar Nederland. Haar vader, die al… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

DVD: De Club van Sinterklaas & De Pietenschool

Club van Sinterklaas, De & De Pietenschool

Uitgever: Bridge Entertainment Group Speelduur: 71 minuten Datum: 22 oktober 2014 Beschrijving Welk… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Zie de maan schijnt...

Zie de maan schijnt... (1998)

Op de avond voor de intocht in Wijk bij Duurstede zit Sinterklaas samen met Fernando, één van zijn… Lees meer