Zeeuws MeisjeNederland in de tweede helft van de 21ste eeuw: het land is er slecht aan toe want sinds de Grote File, de verkeersopstopping die nooit is opgelost, is het dagelijkse leven geheel ontregeld. Door het hele land staan autowrakken te roesten in lange rijen. Het enige wat nog wil groeien zijn augurken, en de sluwe August Horks met zijn augurkenfabrieken profiteert hiervan. Gelukkig is Zeeuws meisje er ook nog: een superheldin in klederdracht die het Nederlandse erfgoed beschermt, van stroopwafels tot Sinterklaas en van molens tot speculaas. Met haar oorijzers kan ze vliegen en vangt ze signalen op van mensen in nood.

Zeeuws MeisjeZeeuws meisje woont in een boerderijtje bovenop een wolkenkrabber, samen met haar vader Hielke en Bertha de koe. Dankzij haar nuchtere instelling en doorzettingsvermogen weet ze grote en kleine rampen te voorkomen, ondanks de streken van August Horks. Klimaatverandering en milieuvervuiling doen hem niets, zelfs niet wanneer door zijn toedoen een hittegolf van de ene op de andere dag omslaat in een koufront. Voor het eerst sinds jaren kan er zelfs weer een Elfstedentocht gereden worden. Maar als het steeds kouder wordt en alles begint te bevriezen moet Zeeuws meisje in actie komen om het land te redden.

Ook in andere afleveringen komen typisch Hollandse thema's voorbij, zoals dijkdoorbraken en Koninginnedag. Om een beeld te schetsen hoe Nederland er in de toekomst uit zou kunnen zien werd voor het decor gebruik gemaakt van de nieuwste computertechnieken. De makers van deze familieserie hadden vast niet gedacht dat het thema klimaatverandering jaren later actueler zou zijn dan ooit.

 


Publicatiedatum: 7 juli 2007
Laatste aanvulling: 10 oktober 2012

© VPRO

1000 Resterende tekens


Cees Smit
Deze serie zou nu nog actueel zijn.
ik was miss flevoland
Ik was miss Flevoland als figurant leuke ervaring zijn er nog beelden en heb mogen logeren toen in amd zou graag nog eens leuke herinneringen aan deze tijd willen ophalen dus wie weet nog wie er in meespeelde
Lysanne
Ik heb destijds gespeeld bij het stukje van Sinterklaas. Mijn broer had een grotere rol, hij moest een hele hoop augurken eten. Het lijkt me zo leuk om het nog een terug te kunnen zien. Ik kan het nergens vinden.

Keek jij hier vroeger ook naar?

Plaatjes kijken

Plaatjes kijken (1985)

Omschrijving Nederlandse eductieve serie voor peuters en kleuters waarin een prentenboek wordt… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Total Drama Island

Total Drama Island (2008-2009)

De eerste reality tekenfilmserie speelt zich af op Kamp Wawanakwa, een zomerkamp gesitueerd op een… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Marjolein en het geheim van het slaapzand

Marjolein en het geheim van het slaapzand (2010)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over een meisje dat samen met haar oma Klaas Vaak helpt om de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven