Zeeuws Meisje (1997)

Zeeuws MeisjeNederland in de tweede helft van de 21ste eeuw: het land is er slecht aan toe want sinds de Grote File, de verkeersopstopping die nooit is opgelost, is het dagelijkse leven geheel ontregeld. Door het hele land staan autowrakken te roesten in lange rijen. Het enige wat nog wil groeien zijn augurken, en de sluwe August Horks met zijn augurkenfabrieken profiteert hiervan. Gelukkig is Zeeuws meisje er ook nog: een superheldin in klederdracht die het Nederlandse erfgoed beschermt, van stroopwafels tot Sinterklaas en van molens tot speculaas. Met haar oorijzers kan ze vliegen en vangt ze signalen op van mensen in nood.

Zeeuws MeisjeZeeuws meisje woont in een boerderijtje bovenop een wolkenkrabber, samen met haar vader Hielke en Bertha de koe. Dankzij haar nuchtere instelling en doorzettingsvermogen weet ze grote en kleine rampen te voorkomen, ondanks de streken van August Horks. Klimaatverandering en milieuvervuiling doen hem niets, zelfs niet wanneer door zijn toedoen een hittegolf van de ene op de andere dag omslaat in een koufront. Voor het eerst sinds jaren kan er zelfs weer een Elfstedentocht gereden worden. Maar als het steeds kouder wordt en alles begint te bevriezen moet Zeeuws meisje in actie komen om het land te redden.

Ook in andere afleveringen komen typisch Hollandse thema's voorbij, zoals dijkdoorbraken en Koninginnedag. Om een beeld te schetsen hoe Nederland er in de toekomst uit zou kunnen zien werd voor het decor gebruik gemaakt van de nieuwste computertechnieken. De makers van deze familieserie hadden vast niet gedacht dat het thema klimaatverandering jaren later actueler zou zijn dan ooit.

 


Publicatiedatum: 7 juli 2007
Laatste aanvulling: 10 oktober 2012

© VPRO

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Willeke
Hier met Willeke, heb toen genoten en inderdaad actueler dan ooit. Tijd voor nog een keer op TV of netflix!!!!!!!
Cees Smit
Deze serie zou nu nog actueel zijn.

Meer televisie-sentiment

Kissyfur

Kissyfur (1988-1990)

Het beertje Kissyfur werkt samen met zijn vader Guus in een circus, waar ze het niet erg naar hun… Lees meer
SpangaS

SpangaS (vanaf 2007)

Op 30 juli 2007 gingen de opnamen van start van SpangaS, de eerste Nederlandse tienersoap van de… Lees meer
Zoethout

Zoethout (1983)

Omschrijving Programma voor kinderen van 8 tot 12 jaar over dingen waar je iedere dag mee te maken… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven