ZOOPDe allereerste Nederlandse soap voor de jeugd zou in eerste instantie Zoo Soap gaan heten maar werd uiteindelijk afgekort naar ZOOP. Deze populaire serie laat het leven zien van acht jongeren die een intensieve opleiding als dierenverzorger gaan volgen. De opkomende rangers worden opgesplitst in twee teams van vier personen en worden opgeleid door twee ervaren trainers van dierentuin Ouwehands Dierenpark. Het ene team wordt opgeleid door de deskundige ex-commando Gaby, die haar team goed onder de duim probeert te houden, terwijl het andere team de veel mildere leider Fabian aan het hoofd heeft staan.

ZOOPDe aankomende rangers, bestaande uit Bionda, Bastiaan, Alwin, Elise, Moes, Sira, Mike en Taffie delen lief en leed met elkaar op de campus. Omdat ze nogal uiteenlopende karakters hebben stuit dit ook wel eens op onderlinge problemen. Naast verblijven schoonmaken, dierenkennis vergaren en alle andere facetten die het dierentuin-bestaan met zich meebrengt, krijgen ze ook te maken met spannende avonturen en mysteries die gepaard gaan met humor, intriges en romantiek. Opvallend was dat Sabine Koning, die bijna tien jaar Anita Dendermonde had gespeeld in Goede Tijden, Slechte Tijden vervulde, haar rol had ingeruild als Gaby Meerman in deze serie.

RTL4-presentatrice Nicolette van Dam maakte destijds haar televisiedebuut als de mooie Bionda Kroonenberg. In 2004 won ZOOP de Gouden Stuiver als beste jeugdprogramma van dat jaar, de Nickelodeon Kids Choice Award en de Kinderkast Televisieprijs. In Ouwehands Dierenpark werden drukbezochte fandagen georganiseerd. Ook verschenen er drie bioscoopfilms: in 2005 'ZOOP in Afrika', in 2006 'ZOOP in India' en in 2007 'ZOOP in Zuid-Amerika'. In 2013 keerde de serie terug op televisie, digitaal opgeknapt en voorzien van een nieuw logo en een nieuwe intro.
 
 


Met dank aan Veronica Magazine voor toestemming herpublicatie
Publicatiedatum: 30 maart 2011
Laatste aanvulling: 26 november 2017

© Nijenhuis & De Levita Film en TV/Nickelodeon

1000 Resterende tekens


john
kijken wat het is
syl schoppers
ik vind het super jammer datsadsadsad zoop afgelopen is
sylvia
Wat mis ik dit programma op tv. Het huis anubis was best een aardige opvolger, maar dat concept word nu volledig uitgemolken door studio 100. Keer op keer weer een nieuw seizoen van het huis anubis. Zoop was veel leuker om naar te kijken. Het bevatte veel meer humor, maar had ook veel spannende en ontroerende onderwerpen. En bovenal is het veel leuker het huis anubis word zo langdraaderig en saai en zoop blijft keer op keer leuk en verveeld nooit. Weg met dat domme anubis huis en terug ZOOP op tv!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Mission Top Secret

Mission Top Secret (1992-1994)

In de eerste reeks van deze spannende jeugdserie, getiteld "Night of the Fallen Star", voelen… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Rats en Repel en Lollipop

Rats en Repel en Lollipop! (1964)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over twee straatmuzikanten en hun sprekende vogel die op zoek… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

De Bosbrigadiers

Bosbrigadiers, De (1966)

Omschrijving Canadese jeugdserie over een groep natuurbeschermers. Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven